Käsintehdyt laatat sopivat moneen tarkoitukseen

Käsintehtyjä laattoja voi käyttää monissa eri tiloissa ja kohteissa. Niiden ainutlaatuinen ulkonäkö ja käsityön jälki tuovat tilaan persoonallisuutta ja lisäävät viihtyvyyttä. Käsintehtyjä laattoja voi myös yhdistää teollisesti valmistettuihin laattoihin. Erilaisista muotojen, värien, kiiltoasteen ja tekstuurien yhdistelmistä syntyy ainutlaatuinen kokonaisuus.

Kylpyhuoneessa käsintehtyjä laattoja voidaan käyttää lattioissa, seinissä, suihkuseinässä ja pesualtaiden ympärillä. Niiden avulla on mahdollista luoda upea ja yksilöllinen kylpyhuone, jossa on erilaisia värejä, pintarakenteita ja kuvioita.

Keittiössä käsintehdyt laatat toimivat hyvin lattioissa, seinissä, työtasoissa ja välitiloissa. Ne antavat keittiölle ainutlaatuisen ilmeen ja korostavat esimerkiksi saaren tai takaseinän aluetta.

Käsintehtyjä laattoja voidaan käyttää myös sisäänkäynnin luona luomaan persoonallisen ensivaikutelman. Ne sopivat hyvin myös eteisen lattialle tai ulkoportaille.

Olo- ja makuuhuoneeseen saadaan ainutlaatuista ilmettä sijoittamalla laattoja lattialle tai seiniin, missä niiden erilaiset kuviot ja värit ovat keskeisiä sisustuselementtejä.

Muita käyttökohteita ovat ravintolat ja hotellit, yritysten aulatilat sekä muut kaupalliset tilat missä ne voivat olla keskeinen osa yrityksen brändiä ja visuaalista identiteettiä.

Käsintehtyjä laattoja voi käyttää siis lähes missä tahansa tilassa, jossa halutaan erityisesti korostaa yksilöllisyyttä. Laattojen sommittelu ja yhdistely muiden materiaalien kanssa vaikuttavat siihen, miten ne täydentävät tilaa ja luovat halutun tunnelman. Käsintehdyt laatat tarjoavat ainutlaatuisen ilmeen erilaisiin tiloihin. Ne sopivat hyvin persoonallisuutta kaipaavalle, joka arvostaa yksilöllisyyttä laattojen valinnassa.

Käsintehtyjen laattojen valmistus

Käsintehdyt laatat valmistetaan käsityönä ilman koneellista massatuotantoa. Ne eroavat teollisesti valmistetuista laatoista, jotka valmistetaan yleensä suurissa määrissä sarjatuotantona. Käsityönä valmistetut laatat voivat myös sisältää ainutlaatuisia koristeita, kuten käsinmaalattuja kuvioita. 

Käsintehtyjä laattoja voi tehdä useilla eri tekniikoilla, kuten levystä leikkaamalla sekä muottiin valamalla tai prässäämällä. Valmistusprosessi vaihtelee halutusta lopputuloksesta riippuen. Valmistustekniikasta riippumatta käsintehtyjen laattojen valmistus sisältää aina useita työvaiheita. Tärkeimpiä valmistusvaiheita ovat suunnittelu, muodonanto, lasittaminen ja polttamien. 

Keraamiset laatat valmistetaan savesta, joka on luonnollinen mineraalipohjainen materiaali eikä se sisällä haitallisia muoveja tai muita kemikaaleja. Erilaisia ominaisuuksia ja värejä omaavia savilaatuja on runsaasti. Savea voi myös värjätä.

Käsintehtyjen laattojen asentaminen

Käsintehtyjen laattojen asennus noudattaa samankaltaisia vaiheita kuin tavallisten teollisesti valmistettujen laattojen. Parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi on asennuksessa oltava erityisen huolellinen ja tarvittaessa käyttää ammattilaisen apua. Varmistaaksesi halutun lopputuloksen, on myös tärkeää noudattaa valmistajan ohjeita ja suosituksia.

Käsintehtyjen laattojen kestävyys

Käsintehtyjen laattojen kestävyys riippuu monista tekijöistä, kuten käytetystä materiaalista, valmistusmenetelmistä, asennuksesta ja ylläpidosta. Käsintehdyt laatat voivat olla herkempiä vaurioille esimerkiksi asennuksen aikana. 

Ongelmilta välttyy varmimmin valitsemalla laadukkaat käsintehdyt laatat, jotka on valmistettu ammattitaitoisesti ja käyttämällä oikeita asennustapoja. Laattojen oikeaoppinen asennus sekä hyvä hoito edistävät käsintehtyjen laattojen kestävyyttä ja pitkäikäisyyttä.

Lisätiteoja

Ota yhteyttä, jos tarvitset lisätietoja käsintehdyistä laatoista!